Hoe werkt de Bierproef?

De Bierproef stap voor stap uitgelegd

Zin in een gezellige avond met vrienden of familie? Dan is de Bierproef dé activiteit voor jullie. Maar hoe werkt de Bierproef eigenlijk? In onderstaand overzicht leggen we je het stap voor stap uit.

1

Nodig jouw bierenvrienden uit

De Bierproef = plezier voor 2 tot 6 personen!* Daag jouw bierenvrienden uit om jullie smaak op de proef te stellen!

*Wil je met meer dan 6 personen spelen?
Bestel dan 2 boxen.
Ben je met meer dan 12 personen?
Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

2

Voorbereiding

Checklist vóór het spelen:

Zorg dat de bieren die je van ons hebt ontvangen gekoeld zijn en regel zelf een bierglas en pen voor iedere speler. Eventueel kun je water en/of crackers op tafel zetten om de smaak tussendoor te neutraliseren voor een optimale proefervaring!

3

Klaar voor de start?

Per ronde worden de bieren met hetzelfde nummer (#1, #2, #3,..,…,6#) over de glazen verdeeld. Lees het verhaal op het blik voor achtergrondinformatie over het bier. Proost!

Bierenvrienden_Bierproeverij de Bierproef_proost
4

Bekijk, ruik en proef

Bekijk, ruik en proef het bier en scoor punten door het bier te koppelen aan het juiste smaakprofiel op de scorekaart. Handige (proef)tips vind je in de bijgeleverde folder! 

5

Scoor punten met je bierkennis

Op de blikken vind je ook bier-gerelateerde vragen en feiten/fabels over het bier of de brouwerij – ook hier kun je punten mee scoren! 1 goed antwoord = 1 stap vooruit op het bordspel.   

6

Prijsuitreiking

Wie eindigt als hoogste op het bordspel en is de grootste bier(proef)kenner van het gezelschap? Daar komen jullie snel achter! Wees niet getreurd als jij dat niet wordt, er komen snel nieuwe edities van de Bierproef waarin jij je kunt revancheren! 

De Bierproef bestellen

Zelf je vrienden uitnodigen voor de Bierproef? Bestel hem hier!

Nu bestellen